• IT-support, În caz că aveți careva propuneri suntem cooperativi
  • Orar 2016Este aprobat deja Orarul pentru rezidenți pe an 2016
  • Aculina Topada aduce „sănătate la pachet” prin intermediul GHIDULUI destinat elevilor, părinților și profesorilor școlari!

ATENȚIE! Ce ți se poate întâmpla dacă ai ULCER și ei ASPIRINĂ

ATENȚIE! Ce ți se poate întâmpla dacă ai ULCER și ei ASPIRINĂ

Denisa Miron, Colaborator 
 
19/09/2014 
 
93
ulcer

Persoanele care consumă pastile de aspirină și suferă de ulcer, pot avea grave probleme de sănătate. Iată care sunt alimentele ce trebuie evitate de persoanele care suferă de această boală gravă.

Ulcerul este o leziune a mucoasei:
stomac – ulcere gastrice;
divizii initiale ale intestinului subtire – ulcere duodenale;
mai putin de esofag – ulcere esofagiene.

Unele persoane care au ulcer pot consuma orice tipuri de alimente, fara a simti discomfort, insa pentru multi diverse produse cauzeaza iritatii, produc prea mult acid in stomac si senzatie de ardere, scrie bewoman.ro/.

 

Acesti oameni au nevoie sa faca unele schimbari in dieta lor. De asemenea este bine sa se consume alimente care nu sunt picante pentru o digestie mai usoara. Nu exista nici o dieta potrivita pentru toata lumea cu probleme de stomac. Ar trebui insa sa va faceti un plan de mese, astfel incat acestea sa contina numai produse pe care le tolerati.

Este recomandat ca inainte de a face un plan de alimentatie pentru ulcer, ar trebui sa se consulte un medic. Pentru inceput renuntati la fumat si alcool si mentineti o alimentatie sanatoasa pentru ceva timp.

Persoanele cu ulcer nu ar trebui sa consume alimente bogate in:
Vitamina A – promoveaza vindecarea tesuturilor deteriorate ale mucoasei stomacului. Este continuta in mango, morcovi, spanac, cartofi dulci, oua, lapte, branza si mai multe. Luand doze prea mari, cu toate acestea, ele pot fi toxice, si, prin urmare, trebuie evitate in contradictie cu luarea de vitamine ca un produs farmaceutic.

Vitamina C – intareste sistemul imunitar si promoveaza vindecarea rapida a tesuturilor. Se gaseste in portocale, lamai, mango, capsuni, varza, ficat, carne de pui, carne de porc si altele.
Vitamina E – continuta in mango, kiwi, spanac, nuci, galbenus de ou, si altele
Zinc – continut in portocale, cartofi, mazare, branza, lapte

Ce ar trebui sa fie evitate in ulcere si probleme gastro-intestinale?
Daca suferiti de ulcer ar trebui sa evitati
Alcoolul – consumul excesiv de alcool poate spori leziuni ale mucoasei gastrice;
Fumatul – incalca mecanismele de protectie ale mucoasei gastrice si duce la eliberarea de acid gastric;
Ardei iute, condimente iuti;





Комментарии

Оставьте комментарий

Имя / Логин
Email
 

Autentificare

Mini-chat

Căutare

Calendar

«  Octombrie 2014  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Sondajul nostru

Va fost de ajutor saitul?

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0